Stichting De Dijkbloazers

Midwinterhoorn

Tijdens de lessen ontdekken de leerlingen wat een midwinterhoorn is, hoe je er een bouwt en waarom de midwinterhoorn van belang is voor de regio waar zij zelf wonen. Beide lessen kunnen in het klaslokaal op school worden verzorgd.

 

De eerste les laat de leerlingen kennismaken met de midwinterhoorn in spelvorm. De tweede les gaan zij zelf aan de slag met het bouwen van een belangrijk onderdeel van de hoorn: het mondstuk. Daarmee kunnen zij naderhand op een midwinterhoorn blazen en deze eeuwenoude traditie zelf ervaren.

Kerndoelen: Algemene kennismaking met de Midwinterhoorn en een praktische les: zelf een happe (mondstuk) maken & erop blazen
Tijdvak: Tijd van monniken en ridders – vroege middeleeuwen t/m Tijd van televisie en computer – tweede helft 20e eeuw 1950 – heden

Onderwerp: Midwinterhoornbouwen & Midwinterhoornblazen

Werkvorm: Gastles en workshop

Groep: Bovenbouw

Max. aantal leerlingen: 30

Duur: 60 – 90 minuten

Kosten: Gratis voor leerlingen uit de gemeente Ede

Tijden waarop de bezoekles wordt aangeboden: 
Deze les is bedoeld om gegeven te worden in een periode die zowel de school als de gastdocenten het beste past. Kiest men voor de periode van Eerste Advent t/m Driekoningen, dan kan er ook buiten worden geblazen.

Praktische voorbereiding: De klas verdelen in twee groepen

Gewenste begeleiding vanuit school: Minimaal twee begeleiders

Lessuggesties
in de klas

Lessuggesties in de klas

Meer lessuggesties kunnen worden opgevraagd bij de instelling.

Educatie

Midwinterhoorn

Tijdens de lessen ontdekken de leerlingen wat een midwinterhoorn is, hoe je er een bouwt en hoe de midwinterhoorn van belang is in de regio waar zij zelf wonen.

Lees verder

BASIS popup