Rondleidingen Ede

Er zijn zes verschillende rondleidingen in Ede en op landgoederen (Kernhem, Hoekelum) in Ede en Bennekom. Iedere rondleiding is een belevenis op zich, verzorgd door goed opgeleide gidsen. Deelnemen aan een rondleiding is een unieke kans Ede beter te leren kennen. Je zult verrast worden door de verhalen en de historie. Rondleidingen Ede organiseert rondleidingen op landgoed Kernhem, landgoed Hoekelum, de openbare beeldentuin, het stadscentrum, door de Grotestraat en de Oude Kerk Ede. Rondleidingen worden gegeven op vaste data en op verzoek.

ACTIVITEITeN

Rondleiding Landgoed Kernhem

Landgoed Kernhem bestaat al 600 jaar en tijdens de rondleiding wordt er antwoord gegeven op vragen, zoals: Hoe zag het vroegere huis eruit, wat was de functie van Kernhem en wie woonden er?
Kerktoren Ede

Rondleiding kerktoren Ede

Ooit Ede gezien vanaf het oudste uitkijkpunt? Dit is uw kans, bekijk Ede vanaf de omloop van de kerktoren.

Rondleiding stadscentrum Ede

Kom ontdekken wat Ede te bieden heeft en laat u verbazen door de verhalen van de gidsen. De route voert langs gebouwen met hun eigen historie, de rijke collectie aan beelden, oude stadsboerderijtjes en de trapakkers.

Rondleiding langs beelden in Ede

Er zijn zeer verschillende beelden te zien die dicht bij elkaar staan, gemaakt van brons of steen. Ieder beeld heeft zijn eigen verhaal en ontstaansgeschiedenis.
Kerktoren Ede

Rondleiding kerktoren Ede

Ooit Ede gezien vanaf het oudste uitkijkpunt? Dit is uw kans, bekijk Ede vanaf de omloop van de kerktoren.

Rondleiding Landgoed Hoekelum te Bennekom

De hertog van Gelre had landgoed Hoekelum in leen. De gids van de Rondleidingen Ede vertelt alles over de geschiedenis van het huis en de bewoners.