Bovenbouw

Voor de bovenbouw zijn 4 thema’s gekozen waarmee kinderen uit groep 5 tot en met 8 wat dieper ingaan op historische verhalen uit de eigen leefomgeving. De onderwerpen zijn gekoppeld aan regionale en landelijke canonvensters.

Hoe herken je de sporen van belangrijke historische gebeurtenissen in je eigen omgeving? De tank op de rotonde bij Ede, waarom staat die daar? Een herdenkingsmonument, wat wordt daar herdacht? En herdenken we daar de eerste of de tweede wereldoorlog? Er zijn zelfs restanten uit de ijzertijd! Hoe kun je die herkennen? Over de Enka maar ook over de oude kerk in het centrum zijn veel verhalen te vertellen, welke verhalen ken jij?

Door middel van gesprek, opdrachten, onderzoek en zelfs wat huiswerk af en toe, verkennen leerlingen de sporen van geschiedenis in hun directe omgeving. Door een bezoek te brengen aan een museum of andere bezoekerslocatie in de regio, worden de onderwerpen tastbaar en komen de verhalen tot leven.

Kies hier het onderwerp waarmee u aan de slag wilt gaan in de klas en download vervolgens de bijbehorende reader voor de leerkrachten.

 

 

 

 

Web